Български  |  English

Второ издание на Българска журналистика

Второ издание претърпя сборникът ‛Българска журналистика. 160 години. Минало – настояще – перспективи“, посветен на 30-годишнината на Факултета по журналистика и масова комуникация при Софийския университет. Щастливият прецедент се дължи на високото качество на организираната през октомври 2004 г. от доц. д-р Здравка Константинова, проф. дфн Милко Петров и гл.ас. д-р Мария Дееничина научна конференция, на която бяха произнесени поместените в сборника научни студии, статии и съобщения. Изданието може да бъде намерено в университетските и по-добрите книжарници и е безценен ориентир както за студентите, така и за всички заинтригувани от конструирането на българската медийна традиция.
В момента Журналистическият факултет работи върху осъществяването на конференция ‛Култура. Медии. Публичност“, един от чиито модули е посветен на 50-годишния вече вестник ‛Култура“. Да се надяваме, че оставените от нея печатни следи ще имат честитата съдба на сборника ‛160 години българска журналистика“.

М.Б.


  
ПОРТАЛ ЗА КУЛТУРА, ИЗКУСТВО И ОБЩЕСТВО Списание “Християнство и култура” Книжарница “Анджело Ронкали” Фондация “Комунитас”