на изпит пред студентите" /> Култура :: Изборът на "Култура" :: Партиите <br>на изпит пред студентите
Български  |  English

Партиите
на изпит пред студентите

 

Тъй като в дните след изборите се изсипа поток от анализи и резултатите бяха огледани от всички възможни (за момента) страни, решихме да дадем думата на най-младите, бъдещите анализатори, които ще стоят в студиата и ще бистрят тогавашните изборни резултати.
Обърнахме се към четирима студенти по политология в Софийския университет и техния преподавател Борис Попиванов с няколко въпроса:
 
- Има ли въпроси, които, според вас, трябваше да бъдат задавани и обсъждани в преминалата предизборна кампания? Кои? Защо?
- ДОСТ. Проблем ли е? Защо?
- Като анализирате изборните резултати и състоянието на отделните партии, влезли в 44-ото Народно събрание, смятате ли, че ще бъде съставено правителство с трайно мнозинство за пълен мандат?
- В следизборната нощ се роди едно определение на трите не влезли десни партии - Огнян Минчев ги нарече "бутикови партии, разположени на втория етаж", имайки предвид, че на "първия етаж" се намира масовият избирател. Съгласни ли сте с подобно групиране и определение. Какво е бъдещето на десните партии в България?
- Вярвате ли, че вашето поколение ще допринесе за изкристализирането на понятията "ляво" и "дясно" в България? А дали тези понятия не са вече безвъзвратно в миналото?
- Имаше ли между участниците в изборите партия, която ви е ценностно близка? Коя?
 
Тук поместваме текстовете, които получихме в отговор:
Оттук накъде?, Марио Русинов
 
 
още от автора


  
ПОРТАЛ ЗА КУЛТУРА, ИЗКУСТВО И ОБЩЕСТВО Списание “Християнство и култура” Книжарница “Анджело Ронкали” Фондация “Комунитас”