Български  |  English

Скъпи приятели,

 
Както знаете, вестник „Култура” ще престане да съществува в края на юли т.г.
Дори лишени от заглавието, на което повечето от нас са посветили десетилетия от живота си, ние ще опитаме да продължим да издаваме Култура – под друго име, но със същия заряд.
Мислим, че той е нужен на България, защото в нея продължава да има твърде много политкомисари, заменили едно „тоталитарно” верую с друго – „демократично” верую.
Продължаваме да смятаме, че българската интелигенция заслужава вестник на всички гледни точки; издание, дом на оперативната художествена критика; средище на истински дебати за нашето развитие; една истински обществена културна медия.
Както разбирате, предстоят ни нелеки дни.
Затова се обръщаме към всички, които искат – и могат – да помогнат.
Банковата сметка на Фондация Пространство „Култура”, дългогодишен и бъдещ наш издател, е:
„СИБАНК”
IBAN: BG93 BUIB 9888 1000 6561 09
 
Дарение може да се направи и тук:
 
 
 
Благодарим ви предварително.
 
P.S. В отговор на запитвания на наши приятели уточняваме: Фондация Пространство "Култура" е юридическо лице с нестопанска цел. Тя бе учредена през 1999 година с цел да поеме издаването на вестник Култура. След като през 2007 година Светослав Божилов купи вестника, дейността на фондацията бе замразена. Предвид новите обстоятелства, ние отново я активираме, за да правим издание за култура, продължаващо редакционната политика на вестник Култура.
За да се избегнат недоразумения, отново подчертаваме: фондация "Комунитас", която е собственост на Светослав Божилов, няма нищо общо с бъдещите планове на  сегашния екип на вестника. Тя ще е издател на Тони Николов.
още от автора


1 - 18.06.2018 01:18

URL-то, молим, URL няма ли да ни кажете ВЕЧЕ?
От: Хри.Сто.д-р ХонКауза
Като се броим на пръстите на едната ръка вече и щом =цит.= "ние отново я активираме, за да правим издание за култура," редно е да ни кажете на какъв URL да ви намерим щом няма да е този адрес, не ли? Банковата сметка ясно, но на жмичка да ви търсим чрез гуугъла ли?
  
ПОРТАЛ ЗА КУЛТУРА, ИЗКУСТВО И ОБЩЕСТВО Списание “Християнство и култура” Книжарница “Анджело Ронкали” Фондация “Комунитас”