Български  |  English

78 мистериозни карти

На 31 октомври т.г. - Нощта на Хелоуин, в "Хамбара" се състоя представянето на "Таро. Вратите навътре" от Кристин Димитрова - демонична поетеса и любима авторка на "Култура". Нейната книга е редактирана от вещера-ретекстор Юлиян Антонов и отпечатана от издателство "ЛИК", а избраната езотерична тематика не сюрпризира никого - Кристи и като поетеса, и като преводачка умее да преплита езици.

Условието за участие в купона - най-малкото странна шапка - без-образно разкраси най-престижни представители на филологическата и магическата колегия у нас, сред която щъкаха неразпознати вълшебници и скелети, капели и кратуни... Имаше дори брамин, който се превръща в пеперуда.

Който си купи седмата книга на Кристин, храбро надзърна в дълбините, защото във всеки екземпляр беше поставена по една специална карта таро, избрана от съдбата точно за него. (И ще издадем, че на главната редакторка на "Култура" се падна картата на Папата, или Върховния жрец - за несведущите, Папата е пазител на тайно знание и неговата цел е да го проповядва, независимо дали пред света или пред избран елит... А на литературния редактор се падна картата на Фокусника - опасен човек, който може всичко!..)

Когато редакцията на "Култура" гадаеше кой следва да медитира върху значимостта на книгата на Кристин Димитрова за българската култура, малките аркани посочиха уважаваната проф. Боряна Христова, която в мистичните среди е позната, освен като шефка на Народната библиотека, и като сюблимна притежателка на 60 комплекта карти таро.

Чакаме медитация, проф. Христова!
още от автора


 
  
ПОРТАЛ ЗА КУЛТУРА, ИЗКУСТВО И ОБЩЕСТВО Списание “Християнство и култура” Книжарница “Анджело Ронкали” Фондация “Комунитас”