Галерия "Златната клонка" - една от сравнително новите галерии на Пловдив, чрез своя галерист скулптора Иван Тотев ни предлага пространство, наситено с богатство и разнообразие на стойностните творби от различни поколения български художници.
От декември'97 г. до януари'98 г. в галерията е подредена изложбата на Десислава Денева. Платната на младата художничка имат цялостно въздействие, изтъкано от множество разнообразни съставки. Мозайка, в която различните форми изскачат, скриват се, за да отстъпят място на други. Те изискват внимание и вглъбяване, за да се получи връзката с интуицията, с асоциативната мисъл, с онзи свят, който носим в себе си закодиран генетично от хилядолетия: изораната българска земя, топлите излъчвания на българската шевица и халища, слънцето-спирала на вечността, лицето на любимата, колелото на живота, знаци на древността, потоци от светлина, белота и звънливост. Въздействието се базира на символа, на визуалния знак, на културната памет и играта на въображението.
Обагрени в благородни червени, вишневи, пурпурни, охри, кафяви, топли жълти, маслиненозелени, творбите на художничката звучат като старите икони, напомнят за древни притчи и легенди.
Аделина Филева