ФАКТИ ФАКТИ ФАКТИ

На 25 февруари Георги Мишев и Михаил Неделчев представиха в залата на фонд "13 века България" последната книга на проф. Ивайло Знеполски "Езикът на имагинерния преход" , издадена от "Литературен форум" в поредицата "Българска сбирка".

Фондация "Отворено общество", съвместно с Центъра за изследване на демокрацията, организираха изложба на 350 тома литература на английски език, дарена от фондация "Сейбър" на Народната библиотека "Св. св. Кирил и Методий". Стойността на дарението надхвърля 15 хиляди щатски долара. Във фоайето на Народната библиотека ще бъде показана и фотоизложба, представяща сътрудничеството на американската фондация "Сейбър" с българските и партньори в периода 1991 - 1997 година.

"Балетен репертоар на Софийската опера (1928 - 1998)" е новата книга на Анелия Янева. Документирани са премиерите с техните изпълнителски състави в продължение на 70 години

Венус мюзик представи новата продукция на група "Яку" "Тотаl immigration" с Курт Хауенщайн.

През март продължават честванията на 100-годишнината от рождението на Дико Илиев. Специалната програма, посветена на композитора, продължава до края на годината и е организирана от община Оряхово.

Реставрацията на родната къща на българския оперен певец Борис Христов се поема от фонд "13 века Бъллгария". Към нея ще бъдат изградени концертна зала, информационен център и библиотека.+ + + Фондация "Пирин пее" - Благоевград и Американо-българската фондация за културно развитие в Бостън подписаха споразумение за създаване на Българо-американски културен център, който ще подпомага развитието на културния туризъм у нас. Първоначално американската страна ще отпусне 3.6 млн. долара за изграждане на инфраструктурата.

Столичната фондация "Арт 97" организира от 28 февруари в Банско тридневни празници на изкуството, посветени на 120-годишнината от Освобождението на България.