В ефира от 18 юни е Университетското радио "Алма Матер". След пет години живот в кабелната мрежа на София радиото на академичната общност започна денонощни излъчвания на УКВ - 87.7 MHz.
Екипът от 20-ина млади хора - студенти от Факултета по журналистика и масова комуникация и от други специалности на Софийския университет "Св. Климент Охридски" - отдавна има своя постоянна аудитория и предавания с уникален облик. "Алма матер" се появява на особено място - в началото на скалата. Не само ефирната топология определя началната позиция на университетското радио. Неговата програма отдавна се е превърнала в "летящ старт" за професионалната кариера на младите радиожурналисти.
Сигурно е, че още това лято радиото на Университета ще стане хит - заради възможността си да осигури бърза и достоверна информация за кандидатстудентите. Новината обаче е, че София има най-сетне своето истинско обществено радио. Гарантират го не само статутът на тази медиа, но и професионалнните ценности, които изповядат хората от "Алма Матер".

Б.Б.