ФАКТИ, ФАКТИ, ФАКТИ

Фотоизложба от Индия е открита в изложбената зала "Средец" на Министерство на културата на 6 август т.г. Около 60 фотоса отразяват различни аспекти от живота в екзотичната страна - съвременно изкуство, обичаи, традиции, природни забележителности, развитието на нови технологии, здравеопазване.

Разградската библиотека "Проф. Боян Пенев" е получила дарение от Гьоте институт, което включва разнообразна колекция от художествена литература, библиографски издания, каталози, няколко тома с изследване за нацистките концлагери и документални записи на речи на Хитлер от периода 1933-1945 г.

Изложба на Андрей Даниел се открива днес в галерия "КА" в Бургас. Включените в експозицията творби преди месец бяха показани в столичния център за изкуства "АТА" в рамките на "Летни срещи с другото изкуство".

Международен пленер по живопис се провежда в стария Пловдив, в който участват художници от Франция, Англия, Швейцария, Македония, Сингапур, Англия и др. След приключването на пленера творбите ще бъдат показани в специална изложба.

Спектакли на Стефан Москов с театър "Талия" ще бъдат включени в представителната програма на България на Лайпцигския панаир на книгата през март догодина. Стефан Москов е предпочетен, тъй като отдавна работи в Хамбург. Националният център за книгата и Асоциацията на българските книгоиздатели ще подготвят специален каталог на българските издателства.