ФАКТИ ФАКТИ ФАКТИ

По покана на Българския културно-информационен център във Виена на 17 септември - празника на София, в дом "Витгенщайн" ще бъде представен спектакълът на Илинда Маркова "Важното е да си желана" с участието на Невена Коканова, Гинка Станчева и Емилия Радева (режисьор Николай Поляков). Същият спектакъл ще бъде представен с благотворителна цел по случай Деня на София на 14 септември в Общински театър "Възраждане" от 19 ч.

На среща между временно управляващата посолството на Перу у нас г-жа Роза Естре Силва и Силва и зам.-министъра на културата г-н Пантелей Цанков бе договорено представянето на перуанска изложба у нас в края на месец октомври. На срещата бе предложено и гостуването в София на проф. Луис Бетета Солано - бивш диригент на филхармонията в Лима и настоящ диригент на Камерен оркестър - Лима.

Домът на киното откри новия си сезон с премиерата на френския филм "Лоша кръв"на режисьора Лео Каракс. След прожекцията публиката се срещна с френския актьор Дени Лаван. Днес от 19.30 часа е прожекцията и на другия филм на Каракс "Boy meets girl".

До 22 септември ще продължи изложбата живопис на Димитър Киров, посветена на Деня на Съединението - 6-ти септември, която бе открита в галерия "Александър" Art gallery.

На "Шипка" 6 бе открита изложба "Колекция "Евробанк",в която са включени 3 пластики и 35 графики и рисунки.

Премиерно представление на "Речникът" по Найден Геров се състоя на 27 август т. г. в Драматичен театър "Апостол Карамитев" - Димитровград. Автори на спектакъла са Валерия Вълчева, Милен Димитров, Тони Петрова, Марио Ройдев, Юлиан Табаков и Валентин Вълчев.

Фолклорният фестивал в Билингам - Великобритания, в който участваха изпълнители от десет страни, бе закрит с концерт на ансамбъл "Лозенска младост" и детския танцов състав "Хоп - троп" на столичното читалище "Пенчо Славейков".

Г-жа Ирена Комитова, управител на "Орифлейм България" ЕООД, на пресконференция в БТА представи новата колекция продукти Есен' 98 на известната козметична фирма, която е заела пазарите на 53 страни в света, а от 7 години се представя успешно и в България.