Донка Райнова след "Мостри от всекидневието" /1963/ и "Да ги нямаме такива" /1968/ "изепиграми" след 30 години, не по нейна вина, разбира се, и "Много важно". Радой Ралин така се захласна от възторг по новата книга на конкурентката си, че препоръча тя да бъде обявена за "Героичната жена на годината". Защото: вече 40 години никой, никога и на никаква цена не е успял да прекърши рефлекса й към живота и описването му чрез епиграми - така силно се влюбила в сатирата, че и през ум не й минало някога да й изневери. Нейната сатира е рефлексна, пъстра, изненадваща, неповторима... Тя е Жана Д'Арк на българската сатира!, така каза Радой Ралин.
Не само доайенът на българската сатира Радой Ралин щедро хвалеше роденото доста отдавна "мъжко момиче", публикувало във вестник "Стършел" първата си епиграма точно на този ден, 24 септември, преди 40 години. Горди със сътрудничеството си бяха и колегите й от издателска къща "Стършел".
Премиерата на "Много важно", хвалбите, емоциите и виното се ляха в зала "Надежда" на Столичната библиотека на 24 септември т.г.

Маргарита Гочева