С Епични времена по Йордан Радичков Пазарджишкият театър откри своя тридесети сезон на 29 октомври т. г. Авторският вариант и постановката е на режисьора Петринел Гочев, автор на сценографията и костюмите е Йосиф Божилов, музиката е на Димитър Пенчев. В ролите участват Петър Калчев, Димитър Терзиев, Чавдар Бозаджиев, Тодор Танчев, Тодор Кайков, Диана Жечева, Дафина Кацарска, Люба Стоилова и Лиляна Малинова.
Гости на премиерното представление бяха министърът на културата проф. Емма Москова, заместник-министърът на културата Николай Поляков, директорът на Центъра за театър при МК Стефан Янков, много гости, нетърпеливата пазарджишка публика, щастлива, че отново в града й има възможност за правене на театър.
Поздравителни писма до колектива на театъра бяха получени от Йордан Радичков, Екатерина Михайлова и др.
Миналата година сцената и част от зрителната зала изгоряха от пожар. Основната помощ за възстановяване на сградата дойде от страна на Министерство на културата, което отпусна 100 милиона лева за реконструкция. Местната община също не загърби проблема и се ангажира активно в преодоляването на последствията от бедствието. Непосредствено преди откриването на реконструираната сграда бе взето решение, с което общинското ръководство предостави всички прилежащи към сградата на театъра имоти за ползване от него.
Още едно културно събитие с адрес Пазарджик се състоя в края на октомври. Първият регионален куклен театър "Светулка" направи своя премиерен спектакъл в ремонтираната сграда. Ремонтът е бил осигурен от собствени средства на директора Марин Маринов и на кукленици от трупата.

К