В столичната галерия "Витоша" бяха връчени за пети път годишните награди на Дружство "Гражданин".
Наградата в областта на политиката и обществените науки бе присъдена на проф. Богдан Богданов за книгата му "Промяната в живота и текста. Реторични есета за трудностите на преобразуването" (издателство "Отворено общество") и за многогодишната му работа за изграждането на отворено гражданско общество в България като неколкогодишен ръководител на Фондация "Отворено общество" и като ректор-основател на Нов Български университет. В предишните години носители на тази награда бяха екип на Центъра за либерални стратегии начело с Евгений Дайнов, проф. Георги Фотев, д-р Желю Желев и Стефан Софиянски.
Наградата на Дружество "Гражданин" за култура и изкуство за 1998 г. се дава на целия колектив на Театрална работилница "Сфумато" за цялостната реализация на програмата "Митове". Предишнит носители на тази награда са цигулковото дуо Ангел Станков и Йосиф Радионов, поетът Николай Кънчев, режисьорите и сценаристи Георги Дюлгеров и Светослав Овчаров, художникът Греди Асса.
На тържеството бе номинирана и личността за годината на Дружество "Гражданин" за 1999 г.- това е държавникът, макроикономистът Лешек Балцерович. Досега дружеството е изразявало по този начин почитта си към композитора Алфред Шнитке, физика и философ Стивън Хоукинг, философа и критик на пропагандните стратегии Ноам Чомски, политика Отто Граф Ламбсдорф.

К