Откритата сцена на кукления театър в Ямбол има ново превъплъщение, а първата му изява е спектакълът по пиесата на Йежи Брошкевич "Двете приключения на Лемуел Гъливер" (постановка, сценография и музикално оформление - Симеон Димитров). За реализацията на тази интересна и своеобразна пиеса са спомогнали Полският институт - София и продуцентска къща Б.И.Е.В.
Пиесата, която се основава на "Пътуванията на Гъливер" от Суифт, има определено философско звучене. Според постановчика това са метаморфозите на човека, предизвикани от насилието.
Актьорът от драматичния театър в Ямбол Евгений Петров е прозрял философската същност на своя герой в развитие, в раздвоение, в жестока колизия, пораждаща екстремни душевни състояния. Емоционалната обагреност на актьорската трактовка се предава по невидими пътища и на публиката. Тя състрадава, потресена е от опасните докосвания до Апокалипсиса, които могат да изпепелят човешкото у човека и да пуснат злите духове от бутилката.
Новата камерна драматична сцена в Ямбол доказва с първата си изява, че има място в театралния живот на областния център и от нея могат да се очакват нови приятни изненади.

Стефан Чирпанлиев