Театрална работилница Сфумато

Покана

Театрална работилница "Сфумато" ще проведе творческо ателие "Каракачани" на 11.5 - 21.5.1999 г. от 10 до 15 часа.
Ателието е етап от реализацията на проекта "Черното руно" - авторски спектакъл на ръководителите на ТР "Сфумато" Маргарита Младенова и Иван Добчев.
Работата в ателието дава възможност на всички български артисти и студенти от НАТФИЗ и другите театрални училища да навлязат в поетиката на новия проект, да проявят своите творчески възможности, както и да се включат в по-нататъшното реализиране на проекта, който вече е вписан в големия европейски проект ТЕОРЕМ, иницииран от фестивала в Авиньон.
За участие в ателието няма възрастови ограничения. Единственото, което може да ви спре от участие, е собственият ви страх или липсата на любопитство към методология, която не познавате.
Освен чистия творчески аспект, ателието има функцията на селективна проверка, която ще определи трупата от десетина актьори, с които ще продължи работата по създаването на бъдещия спектакъл. Тази трупа ще участва на 3, 4, 5 юли 1999 г. във второто ателие в местността "Карандила" край Сливен в рамките на провеждащия се там събор на каракачаните.
Репетициите на спектакъла "Черното руно" са планирани в месеците септември, октомври и ноември.
Кандидатите за участие трябва да подадат молба с кратка автобиографична справка (предимно творческа) на касата на ТР "Сфумато" - бул. "Цар Освободител" 14 - вътрешната сграда.