Друмевите театрални празници "Нова българска драма Шумен'99 завършиха на 16 май т. г.
Жури в състав Кремена Бабачева, Светлана Байчинска, Борис Луканов, Александър Жеков и Рада Спасова присъди следните награди:
Награда за драматургия: Маргарит Минков (посмъртно) за "Втора сряда".
Награда за цялостен спектакъл: Драматичен театър "Константин Величков" - Пазарджик, за "Епични времена" по Йордан Радичков", режисьор Петринел Гочев.
Награда за мъжка роля: Атанас Атанасов в моноспектакъла "Пикльото" на Театъра на Армията и Димитър Терзиев за ролите на Патрокли и Фотографа в спектакъла "Епични времена" на Драматичен театър "Константин Величков" - Пазарджик.
Награда за женска роля: Диана Жечева, Дафина Кацарска и Людмила Митева за колективния образ на трите жени в спектакъла "Епични времена" на Драматичен театър "Константин Величков" - Пазарджик.
Журито отличи актрисата Карамфила Кръстева за ролята на жената в постановката "Бийтълс" за теб" на Драматичен театър "Васил Друмев" - Шумен.
Откупка на авторските права на Сдружение "Нова българска драма" е направена на "Вчерашни целувки" от Юрий Дачев.
Присъдени бяха и три допълнителни награди:
Награда на вестник "Северняк" за непоставян досега автор на Теодора Димова за "Неда и кучетата"
Награда на "Форте радио" за оригинална музика на Димитър Пенчев за музиката на спектакъла "Епични времена" на Драматичен театър "Константин Величков" - Пазарджик.
Награда на областната управа - Шумен, на Бина Харалампиева за режисурата на спектакъла "Казаларската царица" по Иван Вазов на Малък градски театър "Зад канала" - София.