До г-жа Копринка Червенкова
главен редактор на в. Култура

По повод разсъжденията на г-н Митко Новков как от страх съм си глътнал езика пред министър-председателя Иван Костов и на два пъти съм започвал интервюто си с него, искам съвсем скромно да кажа, че както е забелязал всеки обикновен зрител, това интервю бе на запис. Аз не мога да бъда едновременно и в студиото, и в кабинета на министър-председателя. А повторението на началните думи бе чисто техническа грешка при излъчването.
Ако вашият автор бе прозрял тази проста истина, можеше да се досети, че при монтажа на едно записано интервю евентуалната грешка на питащия лесно може да бъде отстранена. Можеше да се допита поне до медийния експерт и заместник-главен редактор на вестника доцент Георги Лозанов.
Здраво стъпил на своята неграмотност, Митко Новков вече гради цяла схема: "стреса" от "прякото съприкосновение с властта" доказвало колко е страхлива четвъртата власт спрямо първата.
Пред глупостта аз лично немея, признавам си.

Иван ГареловУважаеми господин Гарелов,

Вашата немота просто предизвиква нашето говорене. Което да предложи различна гледна точка към техническата грешка в интервюто Ви с министър-председателя. Разликата е в това, че според Вас грешката е лесна за отстраняване, а според нашия автор - лесна за интерпретиране. Въпрос на подход, както се казва. И понеже авторът ни е грамотен човек, и е чел глава първа ("Грешките") на една известна книга, и не е глупав, веднага се е сетил, че неволната грешка разкрива повече неща за същността, отколкото отговорът на всеки добре редактиран въпрос.
Колкото до страха на четвъртата власт от първата, грешите, скъпи г-н Гарелов, като го отхвърляте априори. Както напоследък обича да казва вашият събеседник от въпросното интервю, който застане срещу собственото си правителство (сиреч осмели се да се усъмни в непогрешимостта на първата власт), ще плаща. Затова проявете спестовност, г-н Гарелов: страхувайте се, не се бунтувайте. И не ни пишете опровержения, които самият Вие лесно ще опровергаете.
Вечно Ваша:
Копринка Червенкова