Уважаема редакция,
Обръщам се към Вас, защото не познавам професионалист, правещ телевизия или пишещ за нея, с име Митко Новков.
Никога не съм се притеснявал от критика, дори и да е зложелателна, защото съм убеден, че и във вредата може да се намери полза. Но в случая с публикацията от 03.09. т.г. за предаването "Клип Купон" се чувствам задължен просто да добавя няколко факти, свързани с него:
- През месец юни тази година предаването "Клип Купон" спечели голямата награда "Златна антена" в едноименния международен фестивал в раздела за деца и юноши от жури с председател г-н Пиер Гранжан (директор на ТВ фестивала в Монтрьо) и членове: Антонио Бруни (италианец) - RAI; Жан-Люк Кронел (французин) - TV5; Хануш Хасон (израелец) - Israel TV; Валентин Гоневски (българин) - БНТ.
- Миналата година предаването "Клип Купон" спечели специалната награда на Международния фестивал в Албена от жури с председател Вили Казасян.
- Оценката на споменатите по-горе професионалисти е "европейски стил, атрактивност и изключително верен адрес към зрителя"...
В заключение искам да кажа, че да се пише за тинейджъри е много трудно, но, изглежда, още по-трудно е да се критикува принципно и професионално стореното за тях!

С уважение към редакцията на "Култура"
Любен Кънчев
автор и продуцент на Клип Купон


Бел. ред. Разбираема е позицията на г-н Любен Кънчев - предаване, получило авторитетни международни награди, не може да е слабо. Разбираема е и позицията на Митко Новков - дори предаване, получило авторитетни международни награди, може да е слабо.
Оправдано е желанието на продуцента да защити предаването си. Но също така естествено е критикът да изрази мнението си - това пък е неговата работа.


Писмо