ФАКТИ ФАКТИ ФАКТИ

На 8 ноември в Дома на киното се състоя премиерата на документалния филм “Като на кино” на Юлий Стоянов, носител на “Златен ритон” '99.

Лекцията на д-р Герхард Блехингер от Центъра за изкуство и медийна технология в Карлсруе, изнесена в конферентната зала на фондация “Отворено общество”, бе на тема “Европейският културен сървър”. В нея той представи проект на модел за “виртуален музей online”, създаден в Карлсруе. Този проект е замислен като европейска мрежа, в която могат да се включат и български инициативи.

В столичната зала “Средец” бе открита изложбата “Лица” - фотографии от Димитър Дилков, която е организирана от Reuters България, Българското фотографско сдружение и Евро-българският културен център.

В клуб-галерия К.Е.В.А., ул. “Раковски” 114 е открита фотоизложбата “Инсцениране на автентичността” на Елфи Фрьолих, организирана от Гьоте-институт - София, и Българското фотографско дружество.

В Художествената галерия “Жорж Папазов” - Ямбол, бе открита изложба на Иван Газдов, озаглавена “Еротични графикатури”.

На 11 ноември в Националната художествена галерия бе открита изложба на живописеца Свилен Блажев.

В Централния дом на архитекта бе открита изложбата “Какво направихме през ХХ век” - проекти и реализации на творци в ландшафтната архитектура.

На 3 ноември в НДТ “Сълза и смях” се състоя премиерата на “Жулиета, Жулиета” по Шекспир. Постановка - Пламен Марков, сценография - Светослав Кокалов, костюми - Петя Стойкова, копродуцент - ДТ-Добрич.

На 4 ноември в Младежкия театър бе показано премиерното представление “Любовникът” от Харолд Пинтър. Постановка - Иван Урумов, сценография - Петьо Начев. Участват Лиза Шопова и Асен Блатечки. Спектакълът е копродукция с ДТ-Монтана.

На 27 октомври в Сатиричния театър гостува спектакълът на ДТ-Димитровград “Речникът 1” по Найден Геров. Автори: Валерия Вълчева, Тони Петрова, Милен Димитров, Марио Ройдев, Юлиан Табаков и Валентин Вълчев. Спонсори: Национален център за театър и фондация “Концепция за театър”.

На 4 ноември бе премиерата на “Буре барут” от Деян Дуковски в Учебния театър при НАТФИЗ. Постановка - Стефан Данаилов и Ивайло Христов, сценография - Вечеслав Парапанов, музика - Дони.

. На 1 ноември в пловдивската галерия “Мелон” бе открита изложба живопис на Димитър Войнов - син, която ще продължи до 30 ноември.