ФАКТИ ФАКТИ ФАКТИ

На 15 май в Дома на киното се състоя премиерата на новия български документален филм "Родени с века" (сценарист и продуцент Асен Владимиров, режисьор Елдора Трайкова, оператор Емил Христов.
+ + +
В Салона на изкуствата Анатоли Кръстев и Димитър Цанев на 20 май се представят с интеграл на Бела Барток и Золтан Кодай.
+ + +
"Шри Шащака" е заглавието на спектакъла с музика на македонските композитори Дарко Станойковски и Миня Кузманич с участието на "Космическите гласове на България", на македонски, български и индийски музиканти.
+ + +
На 22 май е клавирният концерт на Лора Димитрова - Великобритания с творби от Бритън, Моцарт, Хайдн, Елгар и Шостакович.
+ + +
Националният панаир на книгата се открива на 23 май и продължава до 27 май.
+ + +
В същия ден е и откриването на изложбата "Рисунки и пластика от 60-те години до днес."
+ + +
На 26 май е концертът "Пианисти свирят заедно" с водещ проф. Димитър Христов и концертът-промоция на албума на "Исихия" - групата, която съчетава изворен фолклор с традицията на източно-православното песнопение.
+ + +
В Сливен се проведе научна конференция, посветена на 110-годишнината от рождението на Константин Константинов. Отпечатана беше първата пълна биобиблиография на писателя. В рамките на тържествата, посветени на регионалната библиотека, протече и вторият национален фестивал на детската книга и приключи програмата за интеграцията на ромските деца в обществото. + + +