ФАКТИ ФАКТИ ФАКТИ

Американският филм "Магнолия" на Пол Томас Андерсън, носител на "Златна мечка" от Берлинале 2000, бе обявен от членовете на ФИПРЕССИ за филм на годината. У нас той ще излезе на екран през м.ноември.

На 15 септември в Дома на киното ще се проведе среща с големия американски актьор Харви Кайтел, който в момента се снима у нас във филма "Сива зона". Ще бъде прожектиран и дебютът на Тарантино "Глутница кучета", избран от самия Кайтел.

От 8 до 11 септември в град Сибиу, Румъния, се състоя международен конкурс за пианисти "Карл Филч". В двете възрастови групи участваха и български изпълнители. Доцент Даниела Андонова бе в журито, а на 10 септември изнесе концерт с програма: Хайдн, Шопен и Равел.

На 11 септември в "София прес" бе представена книгата на Таня Харизанова и Васил Т. Василев "Журналисти на прицел", издание на Фондация "Български адвокати за правата на човека".

В галерия "Цар Освободител" 6 е открита изложба графика на Иван Нинов и живопис на Стефан Шиников. Експозицията ще остане до 20 септември.

Централният дом на архитекта (София, ул. "Кракра" 11) представя изложбата "Графика" на арх. Георги Атанасов - 14-26 септември 2000.

Художничката Анжела Минкова, до момента ст.н.м.м. и к.м.н., ще защити дисертация на тема "Ултраинквизационни модели при музите и съответните последствия от тях" за присъждане на научна степен "доктор на музините науки". Пърформансът-защита ще се състои на 13 септември 2000 г. от 19 часа в клуб ЛЕО. Ст.н.м.м.худ. Анжела Минкова, к.м.н., очаква въпросите на публиката.