Честито!

Международният център за малцинствата и културните взаимодействие получи наградата за правата на човека на Френската република.
Наградата "Свобода, равенство, братство" се присъжда всяка година от френската Национална консултативна комисия за правата на човека и се връчва от министър-председателя на Френската република около 10 декември във връзка с Деня на човешките права, провъзгласен от ООН. В нейния регламент се подчертава, че наградата се присъжда за "конкретни дейности и проекти за защитата и разпространението на правата на човека, в духа на Всеобщата декларация за правата на човека."
Наградата е в размер на 120 000 френски франка и, пак според регламента, всеки получил я е задължен да отчете как е използвал получената сума.
Тази година церемонията по награждаването ще се проведе в Отел Матиньон - резиденцията на френския министър-председател, на 12 декември от 18 часа.
На Международния център за малцинствата и културните взаимодействие и на неговата ръководителка Антонина Желязкова - честито!

К