След незадоволителния отговор на въпросите на "Култура" от страна на Министерство на културата (публикуван в предишния брой на вестника), ние сме длъжни да продължим с питанията:
Какви все пак са били истинските основания на културното ведомство да отпусне сумата от 77 000 (седемдесет и седем хиляди) лева на издавания от Марин Георгиев в. "Литературен форум"?
Влиза ли в тази сума хонорарът за участието на Марин Георгиев на 19 март т.г. в ефира на Националното радио тутакси след овладяването на медиата от здравите партийни сили?
Какво е цената за откровенията на тази иначе "прекрасна интелигентна нежна душа", както го определи водещата Мая Динева?
Колко струва напънът му да се хареса на партията и правителството, описвайки петъчния протест на шофьорите като атентата в "Света Неделя" 1925 г.? (Тук трябва да поясним, че за да измислиш подобна глупост, трябва да се казваш Маринчо Георгиев - нищо повече.)
Пътьом се питаме също дали небивалото текучество на редактори във вестника му се дължи на факта, че те не отговарят на високите критерии на директора... Или пък биват отстранявани от Марин Георгиев, защото бързо научават за далаверите му...
Впрочем, наред с отговорите от Министерството на културата, разчитаме да научим повече подробности по интересуващите ни въпроси от заформящия се том втори на автобиографичната книга на Марин Георгиев "Записки на слугата".

Култура