Тъй като Министерство на културата за пореден път не отговори на въпроса ни какви са били действителните му основания да отпусне сума в размер от 77 000 (седемдесет и седем хиляди) лева на издавания от Марин Георгиев "Литературен форум", ние спираме да питаме и минаваме към хипотези. Пък дано някоя или няколко от тях се окажат истинските причини за тъй щедрото донорство на културното ведомство.
Първа хипотеза: Дали Марин Георгиев не получи въпросната сума като контрактация за статийката си "Опит първи - несполучлив" ("Литературен форум", бр.12/ 2000), в която нарича протестите на таксиметровите шофьори пред Парламента "несполучлив опит за държавен преврат"? И 77 ООО лева ли са цената за лакейското му твърдение, че демократичните ценности и Иван Костов са едно и също нещо? Или тя включва още откритието му, че "само законноста ще свие ножицата между бедни и богати: ще внесе по-справедливо разпределение на брутния вътрешен продукт; ще доведе до социална справедливост".
Не е ли твърде висок отпуснатият от културното министерство хонорар за толкова ялова партийна пропаганда? Ако на Марин Георгиев заплащането е такова, колко ли получава Дачков?

Култура