Отново , отново, отново... Министерството на културата пак не се осмели да отговори на нашия въпрос какви са били действителните му основания да отпусне сума в размер на 77 000 (седемдесет и седем хиляди) лева на издавания от Марин Георгиев в. "Литературен форум". Няма как, пак ще трябва да предлагаме хипотези, пък дано някоя или няколко от тях се окажат същинската причина за тъй щедрото донорство.
Досега предложихме цели четири версии (вж. бр. 13, 14 и 15), като в последния брой (15) споменахме топлата (защо ли?) връзка между Марин Георгиев и поредния "Български Великден". Животът, както се казва, не ни опроверга. Поредната ни пета хипотеза е свързана с тази шумно рекламирана акция. Ето какво съдържа тя: Дали Марин Георгиев не е получил въпросните 77 000 лева като аванс за своята работа по редактирането, предговарянето и издаването на поръчковата книга "България има нужда от вас", раздадена като нагледно помагало на участниците във втория тираж на премиерската инициатива "Българският Великден"? (Вж. текста от лявата страна на илюстрацията.)
И дали културното ведомство не хвърля пари на вятъра, след като държавният поет Марин Георгиев, "изгарян от амбицията най-после висшестоящите да го приемат за свой", пак се изложи, като допусна поредното съкровено свидетелство за политическото му лакейство да се появи претупано, с много грешки?
И дали въобще Марин Георгиев не възприема писателската и издателската работа единствено като опит за самокурдисване спрямо всяка политическа конюнктура?

Култура