А времето тече, а времето минава... И идва времето за новото раздаване...
И пак, и пак Министерството на културата не се одързости да отговори на нашия въпрос какви са били действителните му основания да отпусне сума в размер на 77 000 (седемдесет и седем хиляди) лева на Марин Георгиев.
Няма как, отново се налага да предлагаме хипотези, пък дано някоя или няколко от тях се окажат същинската причина за тъй щедрото донорство.
В досегашните ни версии Марин Георгиев беше възнаграждаван заради следните услуги: авторството на най-новата теория за държавните преврати (във връзка с протестите на таксиметровите шофьори); членството в Програмния съвет на БНР - първи неокончателен вариант; мъжкото признание, че си пада по министър-председателя; участието в агитпропската акция на пернишката кабелна телевизия "Кракра"; направата на подаръчната книга-помагало "България има нужда от вас", посветена на първия "Български Великден"... Както се вижда, все достойни дела, достойни за достойно възнаграждение.
Поредната ни хипотеза е малка, но не жалка: Дали пък с въпросната сума културното ведомство не плаща на Марин Георгиев организацията на клакьорите на последния ред на втори балкон на последния партиен форум (на СДС)? И не е ли твърде висока тази тарифа, след като доста други досега вършеха (и пак биха вършили) същата работа срещу много по-малко пари?

Култура