ФАКТИ ФАКТИ ФАКТИ

На 15 май в галерия "Сезони" бе открита изложба живопис "Палимпсест" на Спартак Паскалевски.

На 17 май във Френския културен институт бяха представени новите книги на издателска група "АГАТА-А", публикувани в поредицата "Punctum": "Camera lucida" от Ролан Барт и "Изкуството: поглед отвътре" от Дора Валие.

От 19 до 30 май в НБУ проф. Милчо Левиев провежда майсторски клас на тема "Формални, естетически и социални аспекти на джаза като изкуство".

На 21 май в Софийската градска галерия със съдействието на Британския съвет бе открита изложбата "Пейзаж" - съвременно изкуство от Великобритания.

На 21 май в столичното кино "Европа палас" се проведе ежегодният кинофестивал на студентите от НБУ, организиран от департамент "Кино, реклама и шоубизнес".

На 22 май в Народната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" Отделът за сътрудничество и културна дейност при Посолството на Франция в България организира официално дарение на книги на издателство "Фата Моргана" в присъствието на неговия директор г-н Брюно Роа. Бе представена също и стихосбирката "Ламентации" от Кирил Кадийски, публикувана от същото издателство.

На 22 май в Клуб "50" се състоя премиерата на две книги от Силвия Чолева: "Внимателно" и "Зими и лета", издадени от "Жанет-45".

На 24 май в рамките на панаира на книгата в НДК ще се състои премиерата на първия брой на списанието за университетска култура "Следва" с главен редактор Биляна Курташева, издавано от НБУ.

От печат излезе романът "Лунен дворец" от Пол Остър, издаден от ИК "Колибри" в превод на Иглика Василева.