Пролетният панаир на книгата не излъчи бляскави събития.
Книгите, през които ще го запаметим, са изследването "Балканският свят" от Стойчо Грънчаров ("Дамян Яков"), енциклопедията "Български писатели" от Светлозар Игов ("Кибеа"), "Лунен дворец" от Пол Остър ("Колибри"), "Размишления по гей-въпроса" от Дидие Ерибон ("Факел Експрес"), "Сърце тъй бяло..." от Хавиер Мариас ("Обсидиан")...
Божана Апостолова, собственица на ИК "Жанет-45", дари своите автори с най-щедри премиери: Екатерина Йосифова със стихотворната антология "Нищо ново" и с литературна анкета, направена от Борис Роканов; Силвия Чолева с "Внимателно" и "Зими и лета"; Теодора Димова с романа "Емине"; Димитър Кенаров с "Пътуване към кухнята"; Мирослав Димитров с "Решения"... И, разбира се, анкетата на Мария Гарева с Иван Радоев.
Състояха се представяния на сп. "Демократически преглед" и сп. "Следва", на романа на Борис Минков "Животът в очакване на портокаловата топка" ("Балкани"), на "Омбре" от Емил Тонев ("Летера").
И предизвиканите от пролетния Панаир усещания за нарастваща бедност на издателите и читателите се вляха в досущ същите усещания от предишния Панаир.
И държавата продължава да ни обижда.

К