Расим е познато име както за българската публика, така и за познавачите и ценителите на последните тенденции в съвременното изобразително изкуство в Белград, Скопие, Монпелие, Виена, Ню Йорк, Загреб, Стокхолм, Берлин, Москва и др.
През 1999 г. авторът завършва работата по проекта си "Корекции", спонсориран от FRAC Languedoc-Roussillon в Монпелие, Франция, с директор Ами Барак. Впоследствие работата е показана в галерия HOY в Белград, както и на изложбата "Looming up (contemporary art from Bulgaria)" с куратор Валтер Сайдл във Виена.
"Корекции" проследява осемнайсетмесечните боди-билдинг тренировки на художника, благодарение на които той напълно променя своето тяло. Крайният резултат от "Корекции" е инсталация с два фото-постери в човешки ръст, изобразяващи тялото на автора преди и след проекта, както и видеопрожекции на няколко паралелни монитора, по които текат кратки филми за различни етапи от тренировките на Расим.
Така художникът превръща в метафора процеса на трансформиране на човешкото тяло - ирония, насочена към начина на живот на голяма част от хората през последните няколко години в България.
Своеобразно продължение на проекта "Корекции" е и работата "Shut up & Grow", представена през април 2001 в АТА център за съвременно изкуство, София. Тук Расим показва големи живописни картини с отделни реалистични детайли от тела на културисти.

Мария Славчева