Млади художници в галерия Александър
На 4 юли галерия "Александър" за 8-ми пореден път представя творби на млади автори. В галерията намериха място произведенията на дипломанти от Художествената академия - специалност живопис и скулптура. Художниците са възпитаници на Валентин Колев, Андрей Даниел, Светлин Русев, Божидар Бояджиев, Теофан Сокеров, Емил Попов и Ангел Станев.
С изложбата "Млади художници" галерията отбелязва своя девети рожден ден. Почти от самото начало собственикът на галерията Александър Апостолов реализира идеята си за представяне на млади творци, които сега започват творческия си път.
Остава въпросът "Какъв е смисълт от подобни изложби, побиращи в сравнително малко галерийно пространство толкова много автори?". Хубавото в случая е, че работите са сравнително еднородни, стоят добре и не си пречат. Но дали това са реалните възможности на авторите? Почти всички произведения репродуцират академичния, учебен маниер на работа и не показват нищо ново. В общи линии това са учебни живописни етюди с приятно усещане, но не показващи нищо ново и интересно. Скулптурните произведения са малко по-раздвижени и интригуващи, но като цяло пожеланието е за по-смели и оригинални творби.

М.С.