На 27 декември 2001 г. в галерия "Теста" ("Патриарх Евтимий" 8) Петринел Гочев представи своя албум с цикъл "Любовни рисунки". Двадесет и една рисунки съставят луксозното издание (графично оформление - Олга Грозданова). Те са правени в периода от ноември 1999 до септември 2001 година.
Художникът споделя, че за първи път се е "осмелил" да нарисува любовна сцена в цикъла "Цветя и букви", а с поредицата "Рисувам писма", представена в Софийската градска художествена галерия (1994-1995), Петринел Гочев показва нови работи на тази тема.
Любовните рисунки от албума са изпълнени в различни техники - работено е с туш, мастило, вино, восък...
В заглавието на всяка една работа присъства думата "любовна" - "Любовна с длани", "Влажна любовна", "Любовна с обръщане", "Любовна с тъжащ", "Любовна с поглед", "Любовна в сецесион" I и II, "Любовна с целуващи се", "Любовна с усмихната", "Любовна с прегръдка", "Любовна с дим" I и II, "Любовна с пиещ", "Любовна с прозорец" и т. н.
Основните персонажи в рисунките са мъжът и жената. Те изпълват цялото пространство на листа. Те са в "Топла любовна" прегръдка. Те са в "Сантиментална любовна" сцена. Те се двама и се обичат. Те са в свят без рамки. Те са едри, силни и запомнящи се образи.
В повечето картини мъжката фигура е по-тъмна, а женската е светла и на преден план. Персонажите са обрамчени от масивна, контрастна контурна линия, която се движи плавно по телата. Основните акценти падат върху ръцете и краката. Фигурите са заплетени в нежни, интимни прегръдки.
В рисунките на Петринел Гочев няма нищо пресилено, вулгарно, дразнещо или досадно. "Любовни рисунки" разгръщат пред нас нежна, реална любовна история.

Мария Славчева