Издаването на книгата на Хитлер Mein Kampf е подкрепа и пропаганда насочено към потискане на правата и свободите на гражданите. Така Апелативният съд в Прага потвърди присъдата на низшия съд, който наложи на издателя Михал Зитко тригодишна условна присъда с пробен период от пет години и глоба в размер на два милиона крони (около 50 хил. долара).
В случай, че Зитко не внесе сумата, ще трябва да влезе за една година в затвора. "Вероятно ще трябва да ида зад решетките - печалбата ми от книгата беше 260 хил. крони" - казва Зитко.
До 2000 г. цялостно издание на книгата на Хитлер не се е появявало в Чехия (и в Чехословакия). През 1936 г. излиза "Моята борба на Хитлер през очите на историка" - това е коментарно издание на част от труда. Отново коментарно издание под заглавие "Mein Kampf на Хитлер", което съдържа най-съществените части на оригинала, излиза в Чехия през 1993 г. Първото цялостно издание на книгата е това, което се появява по книжарниците на 21 март 2000 г. Първоначалният тираж на книгата е 5000 броя. След като са направени допечатки, тиражът й достига 100 хил. екземпляра. Основните възражения срещу изданието са заради липсата на предговор или каквото и да е допълнение от специалисти. Книгата е свалена от продажба.

К