Out of Myself


Атрактивност, обърканост, скандалност, меланхолия, агресивност - това са само част от превъплъщенията на Мариела Гемишева.
Публиката е свикнала да бъде провокирана от разнородните хрумвания на авторката. И този път, при откриването на "Out of Myself", 18-28 април т.г. в СГХГ, зрителите се тълпяха, за да видят какво е сътворила авангардната дизайнерка. И ето изненада. Няма кльощави манекенки, дефилиращи с последната колекция на "модния ас", а само Мариела. В галерията има само фотографии на Мариела Гемишева, в различни нейни превъплъщения, правени от фотографа Данаил Щърбанов.
Мариела показва себе си. Тя е фотографският обект. Тя е тъжна, тя е горда, тя е наивна. Тя е модерна и винаги атрактивна. Тя е индивидуалност, която търси личното си "аз".
Всеизвестно е мотото, че дрехата изгражда вида на личността. Дрехата може да направи човек неузнаваем. Точно това се е получило и в "Out of Myself". Мариела Гемишева е както винаги различна.
Изложбата е съпроводена с луксозен каталог, в който има встъпителна статия на Яра Бубнова и Лъчезар Бояджиев. В текста те задават въпроса не е ли Мариела Гемишева "само играч в играта на различие и идентичност".
Изложбата е осъществена с подкрепата на фондация "Про Хелвеция".

М. С.