Елин-Пелинови празници
Националните чествания по случай 125 години от рождението на Елин Пелин тази година са под патронажа и председателството на г-жа Весела Драганова - зам.-председател на Парламентарната група на НДСВ.
На 16 юли те включват концерти на площадите в гр. Елин Пелин и с. Байлово, последвани от разглеждане на родната къща-музей на писателя и, както пише в любезната покана, коктейл с български традиционни ястия. На следващия ден, 17 юли, програмата предвижда откриване на изложбата "Наследството на Елин Пелин", експонирана в Централното фоайе на Народната библиотека, а по идея на организаторите финал на тържествата на 18 юли слага Националният концерт-спектакъл в чест на Елин Пелин в зала 2 на НДК.
Весела Драганова и останалите членове на Инициативния комитет на честването (в който има един зам.-министър на културата, един областен и един зам.-областен управител, двама кмета и двама жители на община Елин Пелин) виждат в писателя "автор, чиито творби възпламеняват и пробуждат българщината у всеки от нас".

М.Б.