Воаяжите на министър Абрашев
До редакцията дойде информация, че министър Абрашев ще зарадва града Любляна с присъствие на неформална среща на министрите на културата на славянските страни. Че приносът му за успеха на тази среща ще е минимален, е повече от ясно - той няма как да е различен от приноса му за функционирането на подопечното му министерство. Но, както се казва, международното сътрудничество задължава.
По-любопитното е какъв воаяж е предприел министър Абрашев, за да се добере до Любляна. Оказа се, че за да пристигне в понеделник в словенската столица, той е тръгнал още в петък, минал е през Виена, след това се е озовал в Брюксел, прекарал е там уикенда и със свежи сили се е запътил към неформалната среща. И защо е трябвало да пресече половин Европа, за да стигне до Любляна? Отговорът се оказа доволно прост - решил е министърът да посети концерта на сина си в Брюксел. На този същия син, който според пресслужбата на МК е бил специално избран от белгийска страна за участие в Европалия, а според фактите е бил изпратен там точно от татко си.
Нищо лошо няма в това да обичаш детето си, дори да отидеш до Брюксел, за да чуеш концерта му. Само че това са лични удоволствия, които се плащат с лични, не с държавни пари. Прекалено скъпо излизат на държавата музикалните занимания на младия Абрашев, които засега (като изключим родителите му) не будят интерес у никого.

К. Ч.