Новият сезон на Зад канала
Доброто самочувствие на трупата на Малък градски театър "Зад канала" в началото на новия сезон е основателно. Предишния общинският театър приключи с участия в 5 национални фестивала, на които спечели 4 награди.
Спектакълът "Без кожа" на Теодора Димова (режисьор Бина Харалампиева) получи и Наградата на София. Предстои гастрол с "Охранители" в Москва.
На пресконференция в (следва открита, неплатена реклама!) миниатюрния, но прекрасен, силно театрализиран, дори киновизиран, уютен и сякаш зареждащ те със спомени ресторант "Гара за двама" ръководството на театъра на чаша вино запозна журналисти с репертоарните си планове за сезон 2003/2004. Намеренията предизвикват театралните ни очаквания.
На 4 октомври ще е премиерата на "Професията на мисис Уорън" от Б. Шоу. Режисьор е Леон Даниел, а главната роля е поверена на Илка Зафирова. След това Пламен Марков ще постави композицията си по Шекспирови комедии "Напразни усилия в лятна нощ", а Мариус Куркински - пиесата на Ф. Кромелинк "Великолепният рогоносец". Към края на сезона Бина Харалампиева след осемгодишно отлагане ще направи "Портретът на Дориан Грей" по О. Уайлд (драматизация - Юрий Дачев). В самия край на сезона в театъра ще поставят Галин Стоев ("Роберто Зуко" на Б.-М. Колтес) и Десислава Шпатова.
Ще продължи успешното начинание на театъра "Университет за зрители". Изданието на 27 октомври т. г. ще бъде посветено на музиката и в него ще бъдат "лектори" Асен Аврамов и Стефан Вълдобрев. Вече се договоря издания на университета да бъдат представяни и в други градове.
С помощта на Олег Чернев ("Оларт") театърът ще осъществи своята нова рекламна формула.
За финал: новите кадри в театъра. Това са актьорите Йосиф Сърчаджиев, Владимир Пенев и Светлана Бонин, а също така композиторът Асен Аврамов и завеждащ връзките с обществеността Рада Баларева.
Очертава се интересен сезон. Пожелаваме го на трупата.

Н. В.