Сп. Сократ бива издавано от организаторите на Олимпиадата по философия. В редакционния му съвет членуват Александър Андонов, Боян Биолчев, Валери Стефанов, Николай Василев и Пламен Макариев. В редакционната му колегия, редом с мнозина други, са Владимир Теохаров, Олег Георгиев, Петър Горанов, Райчо Пожарлиев, Хари Паницидис. Главен редактор е Иван Колев. (Списанието притежава и широка международна редколегия.)
В първа книжка на "Сократ" четем "Любопитството" - 36 параграф от "Битие и време" на Мартин Хайдегер; Пабло Пикасо и "Мисли за изкуството", Филипо Томазо Маринети и "Манифест на футуризма", Пит Мондриан и "Изкуство без сюжет" и Рене Магрит и "Абсолютно отклонение".
Представена е националната олимпиада по философия, проведена тази година в Банкя, както и най-високо оценената работа на тазгодишния кандидатстудентски изпит по философия в Алма Матер. Има текстове, свързани с Асоциацията на преподавателите по философия, философската паралелка в Стара Загора, гимназиалното философско образование в Германия. Красимир Делчев описва "Как умират философите", Сергей Герджиков предлага японски философски пътепис, учители и ученици - образци по философско писане.
"Сократ" струва само два лева.

К