ФАКТИ ФАКТИ ФАКТИ
На 11.2.2004 бе премиерата на музикалната хореодрама "MTV" - копродукцията на НДТ "Сълза и смях" и "Theatredreams". Сценарист и режисьор Александър Илиев. Хореография "Theatredreams".

Документалният филм "Чия е тази песен?" на Адела Пеева получи наградата на ФИПРЕССИ от международния фестивал за документалното кино в Бомбай.

На 16.2.2004 в Народния театър гостува спектакълът на МДТ "Константин Кисимов" - Велико Търново, "Двуглавият орел" от Жан Кокто. Постановка Бойко Илиев. Сценография Лидия Къркеланова. Музика Петър Атанасчев. Участват Стефка Златкова, Лиляна Борисова, Кирил Михов, Радомир Балабанов, Кирил Арменчев.

На 25 и 27.2.2004 на камерната сцена на Народния театър гостува копродукцията на ДТ - Враца, и ЕТ "Тахат" "Къщата на Иван" от Пламен Дойнов. Постановка Венцислав Асенов. Сценография Катя Атанасова.

Дни на новата българска литература във Виена се състояха от 27 до 30 януари по инициатива на австрийската фондация "KulturKontakt" и преводачът от български Александър Зицман. Поканените от организаторите автори Алек Попов, Георги Господинов и Емилия Дворянова бяха представени на три големи литературни четения. На 28 и 29 януари техни текстове, преведени на немски от Зицман, бяха четени пред пълни зали в Новата градска библиотека на Виена. Третата литературна вечер, съпроводена с дискусия около литературната ситуация в България, се състоя в Дом "Витгенщайн".

ИК "Жанет-45" публикува в брошура студията на Албена Хранова "Георги Господинов: разроявания", вариант на която бе публикуван в "Култура", бр. 42 от м.г.