Това е радиоколумнистката на вестник "Култура" Нева Мичева, която от 4 месеца специализира културна журналистика в "Ел Мундо", един от сериозните гиганти на световния вестникарски подиум.
Публикуваме (без знание на авторката и след обяснима цензура) писмото й до нас - най-вече защото разликата между тукашната и тамошната ситуация го изисква...

М.Б.

Mили и красиви!:))
Ще ми се на мен да съм TВ-водеща в Испания (ole!), ама за съжаление това беше просто изпит по четене на новини по телевизията, ни повече, ни по-малко. Забавно беше, имахме едномесечни практики на сухо в радио и ТВ, барабар с лекциите по история, култура, право, икономика, майка си и татко си. Та така.
Aз съм добре, преучвам, много съм на кеф вече 4 месеца, още 4 останаха и ми е мъчно отсега... По моите изчисления чак към септември ще се върна, ама да видим, може и да е август. Ако ме питате мен, бих направила нещо като радикална смяна на континента по сантиментални съображения, но поради липса на континенти-доброволци, сантиментални съображения и пари, ще се наложат доста по-банални действия, като например да се повърна в родината да си превеждам дипломи и свидетелства за съдимост с цел елементарно физическо оцеляване. Да видим, бъдещето е една голяяяяма питанка, но това не е като да е нещо ново за всички нас. Вие как сте, драгички? Много сте ми се довиждали, ама на. И много ми се пишат и превеждат разни работи, но няма измъкване от школото. (...)
21 февруари, Мадрид
Нева