Руси Дундаков представи наскоро самостоятелна изложба в галерия "Сезони". Очарователни обекти с причудливи имена бяха събрани в "Закуска на тревата". В металопластика със същото заглавие се преплитаха пъстри женски силуети, а "Алианка" в профил с вдигната на кок коса носеше алено цвете. Галерията беше изпълнена с множество пластики, които сякаш се надпреварваха по излъчване с шарените си одежди и шантави форми.
Находчивите съчетания от различни парчета метал правят скулптурата на Руси Дундаков атрактивна. Тя очарова - както с целостта, така и с отделния детайл. Женска фигура с чадърче и натруфена дреха е главен герой в "Завръщането на блудната дама и славеят", а "Баба" е почти абстрактна със златната си "широкоъгълна" рокля и "авангардна" прическа. "Отче наш" е прелестна молитва, в която снежнобелите криле на ангелa се стелят като спагети пред небесносин "олтар".
В работата си художникът избягва статичната форма. Той се стреми към динамика, съчетавайки раздвижени линии и силуети, ажури и нестандартни акценти - във "Ветрове" (I и II) два велосипеда сякаш се надбягват с вятъра и хората около себе си. Пъстрото оцветяване на произведенията (с напластена боя) допълнително подсилва ефектното им излъчване. Поставени в пространството, те "загребват" от въздуха около себе си и го завъртат във вихрени вълни и спирали - същите, които виждаме в "Булевард", "Ветрове", "Къде са ми козите?"...

С. П.