Станало и предстоящо
На 26 ноември т.г. по покана на Стиляна Илиева, секретар на 135-годишното читалище "Съгласие" в Плевен, в изключително уютна обстановка Кристин Димитрова представи своя сборник разкази "Любов и смърт под кривите круши" (ИК "Обсидиан"). Пред многобройната публика за Кристин говориха Мариета Георгиева и Марин Бодаков.

На 24 ноември т.г. в рамките на Климентовите дни в Софийския университет бе представена стихосбирката "Сезонни култове" на Доротея Табакова (издателство "5 звезди").

На 25 ноември т. г. в галерия "Кръг+" се откри изложбата "Скулптура - Илинденци". Тя представя скулптурни "парчета" и фотографии от симпозиума през годините.

На 53-я международен филмов фестивал в Манхайм-Хайделберг "Мила от Марс" на Зорница София спечели още две награди в престижната си колекция: "Райнер Вернер Фасбиндер" и на Екуменическото жури.

На международния фестивал на документалното кино в Амстердам "Георги и пеперудите" на Андрей Паунов спечели "Сребърен вълк" за късометражен филм.

ИК "Титра" издаде "Документалното кино - начин на живот" от проф. Любомир Халачев. Това е шестата книга на оператора, режисьора, продуцента и преподавателя в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

На 1 декември на "Шипка" 6 се откри изложба живопис - на Дило Дилов (1914 - 1984) и на дъщеря му Долорес Дилова.

От 2 декември 2004 в "Червената къща" се провежда втората Панорама на алтернативното руско кино.