През април в галерия "Райко Алексиев" бе открита ретроспективна изложба-живопис на Олга Вълнарова. Експозицията обхваща творби от 1956 година до днес. На откриването слово произнесе Светлин Русев, в което между другото каза:
В една емоционално сгъстена и вътрешно структурна живопис, в една относителна ретроспектива Олга Вълнарова ни напомня не само колко е важно да си искрен, колко същностно важни са уроците на Учителя, колко е важна връзката на собствената природа с мотивите на творческото вълнение, но преди всичко, че има път - свой път - движение не само във времето, но и в едно духовно пространство, в което, при всички социални и артистични промени, зрелостта на авторката е запазила свежи и непомръкнали младежките пориви.
Трудно е да се определи при Олга откъде почват парижките уроци на Андре Лот и къде свършват вълненията от една могъща природа, в която тайнството на Родопите, интимната прелест на натюрмортите с цветя са колкото сюжетен повод, толкова и духовна същност.
Тъмнокафявите умбри, наситени охри, сложни червени и масленозелени изграждат външната колоритна привидност на една живопис с много вътрешна светлина и човешка топлота.
Другото е път за нас - за всички, които обичат истината, простотата и непосредствеността в живота на изкуството.

Изложбата бе закрита на 8 май.