Лейди Зи на Георги Дюлгеров триумфира на ХIII-ия Международния кинофестивал "Любовта е лудост" (26 август - 1 септември) във Варна. Журито с председател Рада Москова го предпочете сред 10 заглавия за Голямата награда "Златна Афродита" и наградата за женска роля на 17-годишната Анелия Гърбова, а гилдията на българските кинокритици му връчи своя приз.
"Лейди Зи" е посветен на децата от домовете за сираци. Сценаристи са Георги Дюлгеров и Марин Дамянов, оператор - Радослав Спасов, сценограф - Ванина Гелева. Освен Иван Бърнев и Руси Чанев, във филма участват непрофесионални актьори. "Лейди Зи" е продукция на "Бъръ филм" ООД със съдействието на ИА "Национален филмов център", в копродукция с БНТ и "Бояна филм" ЕАД.
Съвсем наскоро "Лейди Зи" се завърна от ХI-ия МКФ в Сараево с още две престижни отличия: Голямата награда "Сърцето на Сараево" (25 хиляди щ. д.) и наградата на Международната асоциация на арткината. След като миналата година Весела Казакова плени публиката в Сараево с изпълнението си в "Мила от Марс" на Зорница-София, а филмът спечели Голямата награда, сега тя бе член на журито с председател Мики Манойлович, предпочело "Лейди Зи" сред 11 претенденти от Сърбия, Унгария, Словения, Хърватия и Румъния.
Из формулировката на журито: "Наградата за най-добър филм се присъжда на режисьора и продуцентите на филма "Лейди Зи".
Сценарият на режисьора Георги Дюлгеров и Марин Дамянов с подкрепата на продуцентите Владимир Андреев и Георги Балкански ни подарява филм с възбуждащо съдържание, филм, който с всичките свои елементи изгражда форма, на която може да се завиди. Пътят, който изминава героинята на филма Златина в интерпретацията на Анелия Гърбова, чийто принос в този филм журито желае специално да изтъкне, е път, който със своите обрати ни извежда до активната позиция на участници във филма... Избягвайки клишетата..., говорейки с автентичен филмов език, филмът , символично озаглавен"Лейди Зи", представлява най-цялостното събитие на тазгодишния фестивал в Сараево."
Новият филм на Георги Дюлгеров заминава за Монреал, където ще участва в "Ню филм фестивал" (17 - 25 септември).
Честито, Гошо! И на добър час! Нямаме търпение да видим "Лейди Зи".

К