Надежда Олег Ляхова отново е произвела най-уместната образна среда за текстовете, публикувани в 12 книжка на сп. "Следва": прекрасната художничка е употребила фотографии на Стела Ковачева, Добромир Димов, Иван Кьосев, Пламен Христов и Калоян Георгиев. Чернобели фотографии на рола и сгъвки печатна хартия, на велпапе и стари подвързани книги.
Прочее, добър дом за двата текста, които бих искал да съм подписал: на ВБВ "The United Statesments of America" (Становище на Ред.гру за САЩ) и на Ирен Крумова "Nonsense Botany на Едуард Лир - между детската и научната илюстрация"!
В дял "Прочити" четем Светлана Стойчева и Юлиана Стоянова за жената, авантюрата и греха, един сюжет в три стилистики: фолклорна, просвещенска и масовопотребителска; Бисера Дакова за опитната метафизика на Димо Кьорчев и Малгожата Внук за музиката в съвременната ни литература.
В дял "В кадър" четем интервю на Геника Григорова с Борис Матич, рецензия на филма "Срещу стената" от Наталия Кискинова и портрет на Деян Донков от Боряна Венцеславова.
В дял "Авансцена" четем Камелия Николова за Пинтър и българският театър на 90-те и Вера Гоцева за представленията "D.L." и "The 421".
Както и текстове на Диляна Ламбева, Лора Шумкова, Емануел Видински, Серхио Давила и Емил Димитров...

М.Б.