Здравей читателю, аз съм Любен Русков - твоят манипулатор!...

Звучи подкупващо, скромно и почти неприлично, нали?

Във всеки случай е по-добре, отколкото да издекламирам нещо като: "Поздрави от Лондон и от мен, ..." , а и Лондон е далече...

Но пък съм бил в Луковит, например? Затова: поздрави от Луковит и от мен - твоят информатор, искам да кажа - в смисъл на съобщител - човек, който ти разказва, да речем, отделни моменти от истината за европейските постижения в културната панорама на Генерал Тошево или Дупница! Защото цялата истина, както много добре знаеш, читателю, се състои от "логически отношения, които са лишени от съдържание или по-точно, чиито инвариантни свойства изчерпват оперативното значение, защото подобни отношения могат да се установят между голям брой различни съдържания..." и т.н. както твърди Клод Леви-Строс.

Пак не се получава - това с Клод е ясно, но щом кажеш "информатор", веднага насреща излиза - "досие"!...

Hellо, гражданино-читател, аз съм твоят защитник-дисидент, борил се срещу мрачните тоталитарни образци в нашата журналистика.

Това звучи по-добре, нали? И е актуално! Предстои утвърждаването на списък с двадесетина отявлени дисиденти...

След подобно откровение няма да е честно, ако се обърна към теб, читателю, с думите: здравей съднико, аз съм твоят цензор...

Накрая дали пък няма да се окаже, че съм и твоят проповедник-езичник, осъзнал, че и днес религията е нещо като слънцето и въздуха за всяко живо същество, както сигурно би се изразил Шарл Луи дьо Секонда, барон Дьо ла Бред и Дьо Монтескьо.